Oficiali americani au confirmat că Israelul a efectuat lovituri aeriene împotriva Iranului, în timp ce pe cer au fost raportate explozii deasupra orașelor Isfahan și Tabriz.

Oficialii de la Washington au declarat că forțele israeliene au desfășurat operațiuni militare împotriva Iranului, dar nu au descris caracterul sau amploarea acestor operațiuni.

Statele Unite au fost informate despre planurile de atac ale Israelului, dar nu au aprobat acțiunea, spun oficiali anonimi unor instituții media americane.

Presa de stat iraniană a declarat că dronele au fost doborâte deasupra provinciei Isfahan la primele ore ale dimineții și a prezentat imagini în direct ale traficului de dimineață în orașul Isfahan, după răsăritul soarelui, pentru a arăta că situația era calmă.

Canalul de știri israelian N12 a relatat că Israelul a lovit, de asemenea, ținte din Irak și Siria, iar în ambele țări au fost raportate explozii.

Zborurile interne iraniene au fost anulate, pasagerilor de pe aeroporturile Imam Khomeini din Teheran li s-a spus să părăsească clădirea, iar pe cerul din Tabriz au fost raportate, de asemenea, detonări.

Un comandant de rang înalt din armata iraniană, Siavosh Mihandoust, a declarat vineri la televiziunea de stat a țării că nu au fost provocate pagube în atacul de peste noapte.

El a adăugat că zgomotul auzit peste noapte în Isfahan s-a datorat sistemelor de apărare aeriană care au vizat un “obiect suspect”, relatează Reuters.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…