Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat o videoconferință în care ofițeri militari germani discutau despre războiul din Ucraina.

Ofițerii germani ar fi vorbit despre trimiterea de arme în Ucraina și despre un potențial atac al forțelor militare ucrainene împotriva unui pod din Crimeea, peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

Un jurnalist de la televiziunea de stat rusă a difuzat vineri o înregistrare audio care pretinde a fi din conferința video într-o postare pe site-ul de socializare Telegram.

Cancelarul german Olaf Scholz, care se afla în călătorie la Roma, a declarat sâmbătă reporterilor că incidentul a fost “foarte grav”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării, biroul federal pentru contrainformații militare investiga un caz aparent de ascultare și a precizat că este posibil ca înregistrarea să fi fost alterată.

Convorbirea a avut loc pe platforma de videoconferințe online WebEx, și nu pe o rețea internă secretă a armatei, a relatat site-ul german de știri Der Spiegel.

În înregistrare, ofițerii germani ar fi discutat despre obiective militare, inclusiv despre un pod cheie care leagă Rusia continentală de Crimeea, precum și despre posibila livrare de rachete de croazieră Taurus către Kiev.

Germania a furnizat o serie de arme și echipamente militare Ucrainei în timpul războiului actual cu Rusia, inclusiv tancuri, rachete și artilerie.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat pe Telegram că Germania datorează Rusiei o explicație cu privire la discuția despre operațiunile militare din Crimeea.

“Berlinul oficial este obligat să le furnizeze cu promptitudine”, a spus Zakharova. “Încercările de a evita să răspundă la întrebări vor fi considerate o recunoaștere a vinovăției”.

Alte știri:  Directorul CIA, Bill Burns: Ucraina riscă să piardă războiul până la sfârșitul anului

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că înregistrarea a demonstrat “planurile viclene” ale forțelor armate germane și a numit scurgerea de informații “autoexpunere flagrantă”,”

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Directorul CIA, Bill Burns: Ucraina riscă să piardă războiul până la sfârșitul anului

Directorul CIA Bill Burns a avertizat joi că Ucraina riscă să piardă…

Prognoza meteo: temperaturi sub mediile specifice sezonului și cantități mari de precipitații, săptămâna viitoare

Conform estimărilor meteorologilor, săptămâna următoare vom avea de-a face cu temperaturi mai…

Nu există niciun plan de represalii imediate împotriva Israelului, afirmă un înalt oficial iranian

Iranul nu are niciun plan de represalii imediate împotriva Israelului, a declarat…

Președintele CJ Călărași audiat la DNA Constanța

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost audiat vineri la sediul…

Ucraina: Nouă persoane, printre care trei copii, au murit în urma unui atac rusesc în regiunea Dnipropetrovsk

Nouă persoane au fost ucise în urma unor lovituri cu rachete rusești…