Echipele de intervenție de urgență din Grecia continuă eforturile de salvare în urma inundațiilor grave din această săptămână, cauzate de ploile abundente. Numărul deceselor a ajuns la patru, după ce joi, pompierii au recuperat cadavrul unui bărbat dintr-un pârâu din centrul Greciei. Alte șase persoane sunt încă date dispărute în întreaga țară.

Inundațiile devastatoare au fost declanșate de ploi torențiale care au transformat străzile în râuri învolburate și au spălat drumuri și poduri. Unii locuitori au fost nevoiți să se refugieze pe acoperișuri pentru a scăpa de apele care se ridicau la peste doi metri înălțime. Răspunsul de urgență a implicat scafandri, specialiști în salvarea în ape repezi și militari care au lucrat pentru a ajunge în zonele izolate și izolate.

Peste 885 de persoane fuseseră salvate până joi, potrivit ministrului pentru criză climatică Vassilis Kikilias. Inundațiile au afectat, de asemenea, Bulgaria și Turcia, țări învecinate, cu un total de 15 decese în cele trei țări. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis, a precizat că unele zone au primit mai mult decât dublul precipitațiilor medii anuale ale Atenei în doar 12 ore.

Eforturile de salvare au utilizat vehicule cu șenile și bărci, dar apele pline de moloz au îngreunat accesul în unele locuri. Fulgerele frecvente au blocat, de asemenea, operațiunile cu elicoptere.

Ministrul Apărării, Nikos Dendias, a întrerupt o călătorie pentru a supraveghea sprijinul militar pentru eforturile de ajutorare a inundațiilor. Premierul Kyriakos Mitsotakis a amânat, de asemenea, evenimentele planificate pentru a vizita regiunile afectate. Au fost emise interdicții de circulație și avertismente de evacuare în mai multe zone afectate de inundații.

Inundațiile au avut loc după ce incendii de vegetație distructive au ucis peste 20 de persoane. Sunt prognozate și mai multe ploi, ceea ce va pune în dificultate operațiunile de căutare și salvare în curs de desfășurare în centrul Greciei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook