Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost reținut joi de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Conform sindicatului Europol, bărbatul făcea parte dintr-o rețea de traficanți și a fost prins în timp ce vindea cocaină în uniforma de serviciu.

Alături de polițistul de la Secția 5 de Ordine Publică Brașov au mai fost reținuți 7 de traficanți. La locuința polițistului Remus Bertea ar fi fost găsită o cantitate de cannabis. Acesta ar fi activat ca dealer și intermediar în mai multe tranzacții cu droguri.

După ce informații despre implicarea sa în activități infracționale au apărut în spațiul public, IPJ Brașov a transmis că bărbatul a fost destituit din funcție și nu mai este polițist. Instituția și-a exprimat dezacordul față de astfel de persoane care “nu fac cinste uniformei și Statutului Polițistului”. De asemenea, IPJ Brașov a oferit sprijin organelor de anchetă.

Sindicatul Europol susține că polițistul ar fi fost prins vânzând cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de serviciu.

Unii ‘colegi’ au intrat în Poliţie crezând că pot beneficia de cea mai bună “acoperire” pentru activităţile ilegale pe care le desfăşoară. Tânărul din imagine, încă poliţist, a fost prins azi dimineaţă, printre blocurile dintr-un cartier din Braşov, în uniformă de poliţie, în timp ce vindea cocaină unui “client” mai special. Asupra sa a fost găsită cantitatea de 50 gr de cocaină, drog de mare risc, a cărui valoare de piaţă este de 5.000 euro. Cercetările sunt în derulare în continuare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Oare inspectorul şef al IPJ Braşov, chestorul Flucuş, în afară de semnarea mapelor, ce păzeşte?!“, se arată în mesajul Europol.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…