Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat pe Twitter că mai multe țări europene, printre care și România, oferă ajutor pompierilor francezi care se luptă cu incendii majore în întreaga țară, potrivit France24.

În prezent, opt incendii majore de vegetație fac ravagii în Franța, iar ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că Suedia și Italia au trimis avioane de stingere a incendiilor pentru a ajuta.

Emmanuel Macron a scris pe Twitter că Germania, Grecia, Polonia, România și Austria oferă, de asemenea, ajutor. “Partenerii noștri vin în ajutorul Franței împotriva incendiilor. Le mulțumim. Solidaritatea europeană este la lucru!”.

România trimite în Franța 70 de pompieri şi 8 maşini cu capacitate mare de stingere, plus două cisterne de apă.

”Au fost mobilizaţi pompierii către Bucureşti şi Timişoara din mai multe judeţe, urmând ca mijloacele de intervenţie şi personalul să fie transportate cu cele două avioane C17 până în Bordeaux. E o premieră că trimitem mijloace tehnice şi pompieri folosind avioane care aparţin unei baze militare puse la dispoziţia noastră, la solicitarea MApN”, a transmis șeful DSU, Raed Arafat.

Șaptesprezece case au fost distruse sau avariate începând de marți, iar aproape 10.000 de persoane au fost evacuate, dar nu sunt așteptate alte ordine de părăsire a zonei “deocamdată”, au precizat autoritățile franceze.

“Condițiile sunt deosebit de dificile: vegetația și solul sunt excepțional de uscate”, a precizat prefectura departamentului Gironde într-un comunicat, avertizând că o căldură extrem de uscată este probabilă până la sfârșitul săptămânii.

Temperaturile din regiune ar putea depăși 40 de grade Celsius joi, au prognozat meteorologii.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…