Înregistrările pe care FBI le-a căutat la proprietatea fostului președinte american Donald Trump au inclus documente clasificate legate de arme nucleare, a relatat joi The Washington Post.

Surse familiare cu ancheta au declarat pentru publicație că aceste documente se numără printre cele pe care FBI le-a căutat luni, când biroul a executat un mandat de percheziție la reședința lui Trump din Palm Beach, Florida.

Sursele nu au precizat dacă armele nucleare discutate în documente aparțineau Statelor Unite sau dacă aceste documente au fost recuperate.

Informația publicată de The Post vine după ce Departamentul de Justiție a depus joi o moțiune pentru a cere ca o instanță din Florida să desecretizeze mandatul de percheziție executat de FBI.

“Interesul clar și puternic al publicului de a înțelege ce s-a întâmplat în aceste circumstanțe cântărește foarte mult în favoarea desigilării”, au scris avocații Departamentului de Justiție în dosarul depus joi după-amiază la tribunal.

Mai multe organizații media au depus în aceeași zi o moțiune pentru a solicita în continuare ca toate documentele legate de mandatul de percheziție să fie făcute publice.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.