Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat la bombardamentele recente efectuate de Rusia asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. Într-un mesaj postat pe Twitter, Iohannis a condamnat atacurile Rusiei care au vizat infrastructura civilă ucraineană amplasată în apropierea României.

Șeful statului român a precizat că această escaladare a acțiunilor militare rusești reprezintă riscuri grave pentru securitatea în zona Mării Negre.

„Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a scris Iohannis pe Twitter.

Luni dimineață, forțele ruse au efectuat un atac masiv cu drone asupra porturilor ucrainene Reni și Izmail, vizând depozitele de cereale și infrastructura portuară destinată exportului. Puternicele explozii au fost auzite până în România, iar imagini distribuite pe rețelele de socializare arată drone prăbușindu-se peste portul Reni, situat peste Dunăre față de orașul românesc Galați.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook