foto: fanatik.ro

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condmanat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Sentința este definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov după cinci ani de proces.

În plus, judecătorii au impus o restricție de cinci ani privind dreptul de a fi ales în funcții publice sau de a ocupa poziții de conducere care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita atribuții de conducere în cadrul unui partid politic.

De asemenea, instanța a decis confiscarea sumelor de 80.000 Euro și 80.000 lei de la Ionel Arsene, conform hotărârii tribunalului.

Conform acuzațiilor DNA, Ionel Arsene a fost implicat într-un caz de trafic de influență, fiind acuzat că a cerut mită în valoare de peste 3 milioane de lei. El a fost trimis în judecată la data de 22 februarie 2018, pentru două cazuri separate de trafic de influență, pe care procurorii anticorupție le-au investigat în lunile ianuarie și februarie ale aceluiași an. Potrivit anchetatorilor, Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al PSD Neamț, a primit 100.000 de euro de la un martor, pentru a interveni în favoarea acestuia la persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit presei locale, Ionel Arsene ar fi plecat în Italia înainte de pronunțarea sentinței.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…