Kremlinul a negat acuzațiile potrivit cărora forțele rusești au bombardat vineri dimineața devreme o clădire de apartamente în orașul portuar Odesa de la Marea Neagră.

Potrivit autorităților ucrainene, cel puțin 18 persoane au fost ucise și numeroase altele au fost rănite când rachetele rusești au lovit un complex de apartamente și un centru de recreere. Potrivit guvernatorului regional Maksym Marchenko, printre persoanele decedate se numără și doi copii.

“Aș dori să vă reamintesc cuvintele președintelui că forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o teleconferință cu reporterii, potrivit Reuters.

Anul trecut, Peskov a descris sugestiile potrivit cărora Rusia plănuia să atace Ucraina ca fiind o invenție “goală și nefondată” a presei occidentale, iar înainte de ultima invazie a Rusiei din februarie, Peskov a declarat că trupele rusești care au participat la exercițiile militare din Belarus vor fi “retrase la bazele lor permanente” după încheierea acestora. În schimb, acestea au avansat în nordul Ucrainei începând cu 24 februarie, într-o aparentă încercare de a captura Kievul.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.