Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în benzinării, după ce textul Ordonanței de Urgență care prevede compensarea a fost publicat în Monitorul Oficial. ”Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării„ a precizat premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă a adăgat că în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

”Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

La miezul nopții, cele mai multe benzinării au scăzut prețul carburanților cu 50 de bani. De la 8 lei și 62 de bani, prețul mediu al unui litru de benzină standard a scăzut la 8 lei și 12 bani, iar un litru de motorină standard costă acum mai puțin de 9 lei.

Evoluția prețurilor la carburanți în ultimul an:

Potrivit unei analize Hotnews, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut în ultimul an cu 2,91 de lei (50,7%), de la 5,74 de lei la 29 iunie 2021 până la 8,65 de lei la data de 25 iunie 2022.

De asemenea. prețul mediu al unui litru de motorină a crescut în ultimul an cu 3,51 de lei (+61,4%), de la 5,71 de lei la 30 iunie 2021 până la 9,22 de lei la data de 25 iunie 2022.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

FBI a ridicat documente “strict secrete” de la reședința lui Donald Trump

Update: Donald Trump face obiectul unei anchete penale pentru potențiale încălcări ale…