Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat joi Occidentul că s-a implicat direct în conflictul din Ucraina, furnizând arme și antrenând soldații acestei țări, potrivit Associated Press.

De asemenea, Lavrov a declarat că loviturile cu rachete rusești asupra instalațiilor energetice ucrainene și a altor infrastructuri cheie au fost menite să slăbească potențialul militar al Ucrainei și să deraieze livrările de arme occidentale.

“Nu ar trebui să spuneți că SUA și NATO nu iau parte la acest război. Participați direct la el”, a declarat Lavrov într-o convorbire video cu reporterii. “Și nu doar prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului. Le antrenați militarii pe teritoriul vostru, pe teritoriile Marii Britanii, Germaniei, Italiei și ale altor țări”.

El a declarat că barajele de rachete, drone și focuri de artilerie care au lăsat milioane de ucraineni fără energie electrică, încălzire și apă au avut ca scop “să scoată din funcțiune instalațiile energetice care vă permit să continuați să pompați arme mortale în Ucraina pentru a-i ucide pe ruși.”

“Infrastructura care este vizată de aceste atacuri este folosită pentru a asigura potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene și al batalioanelor naționaliste”, a declarat Lavrov.

Ucraina și Occidentul au acuzat Rusia că a vizat infrastructura civilă cheie pentru a reduce moralul, pentru a face ca populația Ucrainei să sufere în timpul iernii și pentru a forța guvernul de la Kiev să poarte discuții de pace în condițiile Moscovei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…