În timpul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin la Sankt Petersburg, președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că luptătorii companiei militare private Wagner doresc să atace Polonia.

“Poate că nu ar trebui să o spun, dar o voi face: începem să fim stresați de mercenarii Wagner. Ei cer să meargă în vest: “Lăsați-ne să mergem!” Iar eu le spun: “De ce trebuie să mergeți în vest?”. Așa că au făcut-o pe furiș… Știm ce se întâmplă. Ei bine, mergem în excursie la Varșovia și la Rzeszów.”, a afirmat Lukașenko.

Președintele belarus a menționat, de asemenea, că presupusa “dezmembrare a Ucrainei” este inacceptabilă pentru el. Presa a relatat că Lukașenko a dus la întâlnirea cu Putin o hartă care arată transferul de trupe poloneze la granițele statului membru NATO, câte o brigadă, nu departe de Brest și Grodno, în Belarus. Această mișcare indică faptul că Lukașenko încearcă să atragă atenția lui Putin asupra amenințării potențiale pe care o reprezintă Polonia și NATO.

Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră al Ucrainei a raportat că în Belarus există aproximativ 5.000 de mercenari ruși din Grupul Wagner. Prezența acestor luptători a provocat îngrijorare în rândul țărilor vecine, inclusiv în Polonia și Ucraina.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…