Un marinar român se află printre membrii echipajului unei nave cargo care a fost capturată de rebelii houthi din Yemen în Marea Roșie.

Nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, a fost capturată duminică, 19 noiembrie, și dusă lângă coasta statului Yemen.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat luni dimineață că a fost activată o Celulă de Criză Interinstituțională care monitorizează situația și întreprinde demersuri în vederea soluționării acesteia.

“Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 19 noiembrie a.c., nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roșie, a fost capturată de către milițiile Houthi și dusă lângă coasta statului Yemen, iar din informațiile de primă sesizare, printre membrii echipajului s-ar afla și un cetățean român”, a transmis MAE.

“În acest caz, a fost activată o Celulă de Criză Interinstituțională care, în cooperare și coordonare cu celelalte autorități române cu atribuții în materie și în strânsă legătură cu alți parteneri internaționali continuă să monitorizeze cu maximă atenție situația și întreprinde demersuri în vederea soluționării acesteia”, a mai transmis MAE.

Nava Galaxy Leader are o lungime de 170 de metri și o capacitate de 6.000 de tone. Nava transporta o încărcătură de mașini și echipamente industriale.

Rebelii houthi, susținuți de Iran, controlează nordul Yemenului din 2014. În ultimii ani, aceștia au intensificat atacurile împotriva navelor comerciale care navighează în Marea Roșie.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…