Speculațiile privind presupusele planuri ale Moscovei de a invada Ucraina fac parte dintr-o campanie de informare care susține avansarea NATO în Ucraina, a declarat marți președintele Dumei de Stat (camera inferioară) ruse, Viaceslav Volodin, potrivit agenției de presă TASS.

“Toate acestea pot fi privite ca o campanie de informare privind avansarea NATO în Ucraina. Consilierii săi sunt deja acolo, instructorii săi sunt, de asemenea, acolo și acum se gândesc cum să justifice desfășurarea de trupe”, a notat Volodin. “Cu alte cuvinte, NATO urmărește să ocupe Ucraina”, a spus înaltul deputat.

Potrivit lui Volodin, în ultimele luni, situația din jurul Ucrainei pare mai degrabă o isterie.

“Departamentul de Stat [al SUA] încearcă să intimideze întreaga lume cu o presupusă invazie rusă. Este evident că Washingtonul încearcă să justifice expansiunea sa și avansarea NATO până la granițele rusești”, a continuat parlamentarul.

În acest sens, Volodin a subliniat că, în prezent, este crucial pentru deputații Dumei de Stat să mențină contacte cu parlamentele altor țări.

“Sarcina noastră este de a preveni o tragedie teribilă, de care lumea este mai aproape ca niciodată. Prin urmare, trebuie să aducem această idee în atenția tuturor parlamentelor, astfel încât acestea să își dea seama de responsabilitatea lor și să înțeleagă cum s-ar putea sfârși acest lucru. Rusia este capabilă să ofere un răspuns adecvat, dar acest lucru, evident, va avea consecințe”, a avertizat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…

Blocada porturilor ucrainene și criza alimentară mondială în creștere determină Casa Albă să trimită rachete anti-navă în Ucraina

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor…