foto: Facebook / Finante Sed Lex

Angajații din Ministerul Finanțelor au continuat vineri protestele la nivel național, nemulțumiți de proiectul de ordonanță care prevede reduceri de cheltuieli în sistem.

La Craiova, aproximativ 100 de angajați ANAF, inclusiv de la Trezorerie, au ieșit în fața instituției vineri dimineață la ora 9:00 pentru un protest de două ore. Deși activitatea cu publicul nu a fost întreruptă complet, principala revendicare a fost legată de opoziția față de reducerea cheltuielilor bugetare și a salariilor. Angajații au subliniat că, raportat la volumul mare de muncă, salariile sunt semnificativ mai mici. De asemenea, au protestat și împotriva ordonanței care restructurează instituția.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a declarat încrezător că în ciuda protestelor, vor fi făcute la timp plățile care aveau termen limită vineri. El a cerut răgaz și reevaluarea situației peste o lună, apreciind că revendicările nu sunt rezonabile având în vedere că este ministru doar de o lună și jumătate.

“Eu am spus și spun încă o dată. Nu este firesc ca la o lună și jumătate (de când este ministru al Finanțelor n.r.) să mi se revendice lucruri care sunt din spate de foarte mult timp. Am cerut răgazul acesta și reevaluarea peste o lună de zile asupra lucrurilor pe care le-am convenit și sunt lucruri de bun simț. Dacă este ceva important în Statul Român – această instituție a statului care joacă rolul de bancă a statului și în același timp de colector al creanțelor fiscale, trebuie să îi întărim capacitatea administrativă, pentru că altfel statul rămâne cu situațiile acestea pe care le vedeți, că n-avem bani pentru profesori, n-avem bani pentru actualizarea drepturilor pensionarilor, de investiții și tot ce vedeți că sunt lipsuri de fonduri în activitatea administrativă a statului”, a declarat Boloș.

Vineri dimineață au avut loc proteste și în alte orașe precum Ploiești, Piatra Neamț, Iași, Cluj Napoca, Mureș sau Brăila.

Pentru data de 22 august, aceștia au anunțat întreruperea lucrului timp de două ore și un protest în fața Ministerului Finanțelor.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Președintele Venezuelei a ordonat exploatarea “imediată” a petrolului, gazelor și minelor din Guyana

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat companiilor de stat să înceapă explorarea…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…

Fostul premier Florin Cîțu, audiat astăzi la DNA în dosarul achizițiilor de vaccinuri

Astăzi are loc prima zi de audieri la sediul DNA în dosarul…

Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia dacă SUA întârzie ajutorul militar, afirmă un înalt oficial ucrainean

Un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a lansat…

Ministerul Sănătății declară epidemie de rujeolă la nivelul întregii țări

Ministerul Sănătății a declarat marți seară epidemie de rujeolă la nivelul întregii…

Anul 2023 va fi cel mai călduros an din istorie, spun oamenii de știință

Agenția europeană de monitorizare a climei, Copernicus Climate Change Service, a publicat…