foto: Facebook / Finante Sed Lex

Angajații din Ministerul Finanțelor au continuat vineri protestele la nivel național, nemulțumiți de proiectul de ordonanță care prevede reduceri de cheltuieli în sistem.

La Craiova, aproximativ 100 de angajați ANAF, inclusiv de la Trezorerie, au ieșit în fața instituției vineri dimineață la ora 9:00 pentru un protest de două ore. Deși activitatea cu publicul nu a fost întreruptă complet, principala revendicare a fost legată de opoziția față de reducerea cheltuielilor bugetare și a salariilor. Angajații au subliniat că, raportat la volumul mare de muncă, salariile sunt semnificativ mai mici. De asemenea, au protestat și împotriva ordonanței care restructurează instituția.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a declarat încrezător că în ciuda protestelor, vor fi făcute la timp plățile care aveau termen limită vineri. El a cerut răgaz și reevaluarea situației peste o lună, apreciind că revendicările nu sunt rezonabile având în vedere că este ministru doar de o lună și jumătate.

“Eu am spus și spun încă o dată. Nu este firesc ca la o lună și jumătate (de când este ministru al Finanțelor n.r.) să mi se revendice lucruri care sunt din spate de foarte mult timp. Am cerut răgazul acesta și reevaluarea peste o lună de zile asupra lucrurilor pe care le-am convenit și sunt lucruri de bun simț. Dacă este ceva important în Statul Român – această instituție a statului care joacă rolul de bancă a statului și în același timp de colector al creanțelor fiscale, trebuie să îi întărim capacitatea administrativă, pentru că altfel statul rămâne cu situațiile acestea pe care le vedeți, că n-avem bani pentru profesori, n-avem bani pentru actualizarea drepturilor pensionarilor, de investiții și tot ce vedeți că sunt lipsuri de fonduri în activitatea administrativă a statului”, a declarat Boloș.

Alte știri:  NATO reafirmă calea 'ireversibilă' a Ucrainei spre aderare și denunță rolul Chinei în război

Vineri dimineață au avut loc proteste și în alte orașe precum Ploiești, Piatra Neamț, Iași, Cluj Napoca, Mureș sau Brăila.

Pentru data de 22 august, aceștia au anunțat întreruperea lucrului timp de două ore și un protest în fața Ministerului Finanțelor.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Accident în lanț pe Șoseaua Mangaliei din Constanța

Un grav accident rutier s-a produs vineri dimineață în jurul orei 8:00…

Incendiu de vegetație în Poarta Albă: 242 de salvatori au luptat 7 ore pentru a stăpâni flăcările

Un incendiu de vegetație de proporții a pus la grea încercare echipele…

Un pilot rus, șocat de atacul asupra spitalului de copii din Kiev, și-a trădat colegii și a furnizat informații cruciale Ucrainei

Un pilot rus, mișcat de atacul cu rachete asupra Spitalului de Copii…

CFR reduce viteza trenurilor în acest weekend din cauza caniculei extreme

În acest weekend, traficul feroviar din România va fi afectat de temperaturile…

Elev condamnat la 7 ani de detenție pentru înjunghierea profesoarei de japoneză

Tribunalul București a pronunțat joi, 11 iulie, sentința în cazul elevului care…

Biden l-a numit pe Zelenski – “președintele Putin”, iar pe Karmala Harris – “vicepreședintele Trump”: Summitul NATO, umbrit de gafele președintelui american

Președintele american Joe Biden se confruntă cu o presiune tot mai mare…

România, Bulgaria și Grecia fac progrese în crearea unui coridor militar

Într-o mișcare strategică importantă, miniștrii apărării din România, Bulgaria și Grecia au…