foto – REUTERS/Baz Ratner
Peste 100.000 de soldați ruși s-au adunat la granița Ucrainei și în Crimeea anexată, a declarat luni șeful diplomației Uniunii Europene Josep Borrell, după ce miniștrii de externe ai UE au fost informați de ministrul de externe al Ucrainei.

Borrell a declarat că nu sunt planificate deocamdată noi sancțiuni economice sau expulzări ale diplomaților ruși, în ciuda faptului că acumularea militară de la granița cu Ucraina este mai mare față de 2014, atunci cand Rusia a anexat Crimeea.

Statele Unite și-au exprimat, de asemenea, „profunda îngrijorare” față de planurile Rusiei de a bloca navale străine în anumite părți ale Mării Negre, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat.

“Aceasta reprezintă încă o escaladare neprovocată în campania în curs de desfășurare a Moscovei de a submina și destabiliza Ucraina”, a spus Price.

Rusia a restricționat temporar deplasarea navelor de război străine și a ceea ce a numit „alte nave de stat” lângă Crimeea.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, după ce s-a adresat miniștrilor de externe ai UE, a cerut UE să impună noi sancțiuni Rusiei.

Tensiunile dintre Moscova și Kiev au crescut pe fondul acumulării militare și al ciocnirilor din estul Ucrainei între armată și separatiștii prorusi.

Administrația Federală a Aviației din SUA a cerut luni companiilor aeriene să exercite „extremă precauție” atunci când zboară în apropierea frontierei Ucraina-Rusia, invocând potențiale riscuri pentru siguranța zborului.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…