Un detașament de 30 de pompieri români au fost trimiși în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure care au afectat țara în ultimele zile. În prezent, un număr de 40 de pompieri salvatori sunt deja prepoziționați în zona afectată și acționează pentru limitarea răspândirii incendiilor.

Aceștia au plecat cu o aeronavă C 130 Hercules a Forțelor Aeriene Române, în timp ce alți 10 specialiști au urmat o cale terestră, transportând cu ei trei autospeciale de stins incendii de pădure, o cisternă de 10.000 de litri și un autoturism 4×4 Duster.

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), convocat de premierul Ciolacu, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor din Grecia.

Pompierii români au avut deja două intervenții pentru stingerea flăcărilor și vor continua să acționeze alături de colegii lor greci în următoarele zile. Autoritățile elene au evacuat populația din zonele afectate, iar poliția a investigat cauzele incendiilor.

Specialiștii români au fost trimiși în Grecia ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile elene prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

În timp ce pompierii își fac eforturile pentru a stinge incendiile, locuitorii de la periferia Atenei urmăresc îngrijorați cum flăcările se apropie de casele lor și sunt nemulțumiți de modul în care acționează pompierii eleni. Între timp, meteorologii au prelungit Codul Roșu de caniculă în Grecia până la sfârșitul săptămânii.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook