Primarul din comuna vasluiană Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, este foarte deranjat de avioanele militare care survolează deasupra comunei. Edilul spune că avioanele alungă norii de ploaie, consumă combustibil degeaba și îi sperie pe localnici

“Ne-am săturat să tot fim chinuiţi de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că aceşti piloţi îşi bat joc de sătenii noştri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune. Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi aşa, nu ar face acrobaţii în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul. Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curţi non-stop. Ieri se adunaseră câţiva norişori de ploaie deasupra noastră şi trăgeam nădejde la o ploaie pe care o aşteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit şi nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitaţii, numai la noi nu!”, spune Mihai Moraru, primarul comunei Ştefan cel Mare, potrivit Vremea Nouă..

Primarul vrea explicații de la Ministerului Apărării privind trimiterea aeronavelor militare deasupra comunei pe care o conduce.

“I-aş întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziţie aceşti piloţi şi de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figuraţie! Eu vorbesc atât în nume personal, cât şi în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război şi de iminenţa izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu aşa zisele lor antrenamente. Poate să le facă şi în altă parte. Noi la Ştefan cel Mare ne-am săturat”, afirmă edilul.

Ministerul Apărării a transmis că zborurile au fost executate cu respectarea strictă a reglementărilor aeronautice în vigoare și au fost luate toate măsurile de siguranță necesare, astfel încât impactul asupra comunităților să fie minim”.

”Misiunile au constat în simularea lovirii de ținte fictive în cadrul unui scenariu tactic, iar zborurile au fost executate la joasă înălțime, în zona proximității țintei fictive, cu executarea de manevre complexe pentru lovirea țintei și evitarea focului inamic. Misiunile de zbor au făcut parte din antrenamentele pentru situații reale”, potrivit MApN.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.