Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia este pregătită să discute despre statutul de neutralitate al Ucrainei în cadrul discuțiilor menite să pună capăt ostilităților din această țară, dar că Moscova își va atinge în continuare obiectivele operațiunii sale militare, care “decurge conform planului”.

Putin a afirmat că Occidentul “nu va reuși” în ceea ce a numit încercarea sa de a obține dominația globală și de a dezmembra Rusia.

“Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege Rusia”, a declarat Putin.

De asemenea, Putin a afirmat că menținerea Rusiei în șah este o politică pe termen lung a Occidentului și că sancțiunile economice ale acestuia împotriva Rusiei sunt “mioape”.

El a adăugat că țările occidentale au vrut să lovească fiecare familie rusă cu sancțiunile și le-a acuzat că s-au angajat într-o campanie de informare fără precedent împotriva Rusiei.

Totodată, el a declarat că Occidentul a băgat efectiv Rusia în “incapacitate de plată” ca parte a sancțiunilor sale din cauza războiului din Ucraina și că acest conflict a fost doar un pretext pentru ca Occidentul să impună sancțiuni.

“Occidentul nici măcar nu se obosește să ascundă faptul că scopul său este de a afecta întreaga economie rusă, fiecare rus”, a spus el.

Putin i-a descris în mod constant pe liderii Ucrainei ca fiind neonaziști, hotărâți să comită genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă din estul țării – o replică pe care Occidentul o denunță ca fiind propagandă de război nefondată.

El a declarat că țările occidentale doresc să transforme Rusia într-o “țară dependentă slabă; să îi încalce integritatea teritorială; să dezmembreze Rusia într-un mod care le convine”.

Dacă Occidentul a crezut că Rusia va ceda sau va da înapoi, “nu ne cunosc istoria sau poporul nostru”, a declarat Putin în cea de-a 21-a zi de război.

“În spatele vorbelor ipocrite și a acțiunilor de astăzi ale așa-numitului Occident colectiv se află obiective geopolitice ostile”, a adăugat el. “Ei pur și simplu nu vor o Rusie puternică și suverană”.

El a declarat că Rusia este pregătită să discute statutul de neutralitate al Ucrainei în cadrul discuțiilor:

“Chestiunea de principiu pentru țara noastră și viitorul ei, statutul neutru al Ucrainei, demilitarizarea și denazificarea acesteia – am fost și suntem gata să discutăm în cadrul negocierilor”, a mai spus Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…