Vladimir Putin l-a întâmpinat miercuri dimineață pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în regiunea Amur, la noul centru spațial rusesc Vostochny Cosmodrome.

Cei doi lideri s-au întâlnit la cosmodromul Vostochny pentru o întâlnire rară, planificată pentru a aborda o potențială tranzacție de armament pentru a ajuta la realimentarea armatei Moscovei, care a fost secătuită de războiul din Ucraina. Se așteaptă ca Kim să solicite ajutor economic și tehnologie militară ca parte a discuției.

Kim, vorbind prin intermediul unui translator, i-a mulțumit lui Putin pentru invitația de a vizita Rusia și pentru primirea călduroasă de care a avut parte atunci când s-au întâlnit la centrul spațial.

Putin l-a felicitat pe Kim cu ocazia unei serii de aniversări nord-coreene, inclusiv 75 de ani de la înființarea Coreei de Nord în 1948, apoi l-a dus pe Kim într-un tur al clădirii în care este asamblată noua rachetă de lansare spațială a Rusiei, Angara.

Când a fost întrebat despre asistarea programului spațial al Coreei de Nord, Putin a confirmat că acesta a fost un subiect de discuție între cei doi lideri. El a remarcat interesul lui Kim pentru ingineria rachetelor și dezvoltarea spațială. Putin a declarat că Rusia este pregătită să ajute Coreea de Nord să construiască sateliți.

De asemenea, au fost ridicate întrebări despre potențiale tranzacții cu arme între Rusia și Coreea de Nord. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a indicat că cooperarea sensibilă în domeniul apărării nu va fi dezvăluită public. Ambele țări au negat afirmațiile potrivit cărora Coreea de Nord ar fi furnizat arme Rusiei în trecut.

Analiștii spun că Rusia este nerăbdătoare să achiziționeze obuze de artilerie nord-coreene pentru a le folosi în Ucraina, în timp ce Phenianul are nevoie de provizii alimentare, combustibil și tehnologie militară modernă.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…