Vladimir Putin va depune marți jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii fastuoase la Kremlin, începând un al cincilea mandat record, cu mai multă putere ca niciodată.

Ceremonia de învestire va avea loc la Marele Palat al Kremlinului din capitala Moscova și va fi transmisă în direct de cele mai importante posturi de televiziune din Rusia. Putin, în vârstă de 71 de ani, își va începe noul mandat de șase ani după ce a câștigat recent alegerile prezidențiale, obținând aproape 90% din voturi.

Alegerile din martie au fost criticate de observatori internaționali pentru lipsa de pluralism și au fost contestate de opoziția rusă ca fiind neloiale. Cu toate acestea, Putin pornește în al cincilea mandat întărit de succesele înregistrate recent de armata sa în războiul din Ucraina și de creșterea economică susținută în Rusia, în ciuda sancțiunilor aplicate de Occident.

La ceremonie vor lua parte oficiali guvernamentali și diplomați străini acreditați la Moscova, însă majoritatea țărilor occidentale au anunțat că nu vor fi reprezentate din cauza conflictului din Ucraina.

Prin nou mandat, Putin este pe cale să devină cel mai longeviv lider al Rusiei din ultimul secol, depășindu-l pe Iosif Stalin. El va trebui să gestioneze provocări precum inflația ridicată, temeri legate de o nouă mobilizare și nemulțumirea familiilor recruților, în timp ce războiul din Ucraina continua fără o rezoluție clară.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…