Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a făcut un anunț pozitiv în ceea ce privește ridicarea vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în SUA. Potrivit declarațiilor sale, din data de 1 decembrie 2025 cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru călătorii scurte sub 90 de zile în SUA.

„România va accede cu siguranță în programul Visa Waiver în anul 2025. Sigur că este un traseu lung, este un drum destul de lung de parcurs, dar, așa cum arată lucrurile în acest moment, nu avem nicio îndoială că nu se va întâmpla”, a spus Andrei Muraru.

Ambasadorul Muraru este încrezător că până atunci România va îndeplini toate criteriile necesare pentru a intra în programul Visa Waiver al SUA, care permite călătorii fără vize pentru statele membre. Anunțul oficial privind acceptarea României în acest program ar urma să fie făcut undeva în februarie 2025, iar intrarea efectivă fără vize din decembrie aceluiași an.

Pentru a fi acceptată în programul Visa Waiver, țara noastră trebuie să înregistreze o rată de respingere a vizelor de sub 3%. În ultimii ani, acest procentaj a fost încă ridicat, situându-se la 9% în 2019, 10% în 2020 și 17% în 2021-2022.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook