Rusia a reținut în Siberia un om de știință suspectat de trădare de stat pentru că a colaborat cu serviciile de securitate chineze, potrivit agenției ruse de presă TASS, care citează autoritățile locale și familia bărbatului.

Dmitri Kolker, doctor în științe fizice și matematice la Universitatea de Stat din Novosibirsk, care, potrivit site-ului său, este directorul unui laborator de tehnologii optice avansate, a fost reținut sub suspiciunea de infracțiune ulterioară, potrivit TASS, care citează departamentul judiciar din Novosibirsk

O serie de oameni de știință ruși au fost arestați și acuzați de trădare în ultimii ani pentru că ar fi transmis materiale sensibile unor străini. Criticii Kremlinului spun că arestările provin adesea din paranoia nefondată.

În Rusia, trădarea de stat se pedepsește cu până la 20 de ani de închisoare.

Familia lui Kolker a declarat că acesta a fost acuzat că a colaborat cu serviciile de securitate chineze. Kolker a ținut anterior o prelegere la o conferință internațională în China, iar acum a fost mutat la o închisoare din Moscova, a declarat fiul său, Maxim.

Fiica lui Kolker a declarat că omul de știință a fost diagnosticat cu cancer în stadiul patru, a relatat TASS.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.