Portul Odesa, în sudul Ucrainei, a fost lovit de rachete rusești în cursul nopții, distrugând depozite de cereale, a anunțat luni armata ucraineană.

Rusia “a atacat din nou sudul țării”, au declarat Forțele de apărare din sudul Ucrainei pe platforma de mesagerie Telegram.

Din iulie, când Moscova s-a retras din acordul negociat de ONU care permitea transportul de cereale în condiții de siguranță prin Marea Neagră, Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii ucrainene de export de cereale din sudul regiunilor Odesa și Nikolaiev.

Forțele de apărare din sudul Ucrainei au declarat că Rusia a direcționat 19 drone și 2 rachete supersonice Onyx spre Odesa și a tras 12 rachete Kalibr.

Acestea au afirmat că toate cele 19 Shaheds și 11 Kalibr “au fost doborâte”.

O femeie a fost rănită și infrastructura portuară a fost avariată în atacul cu rachete și drone lansat de Rusia în cursul nopții, a declarat luni dimineața devreme Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa din sudul Ucrainei.

Un incendiu a izbucnit într-un imobil nerezidențial din orașul Odesa, centrul administrativ al regiunii Odesa, ca urmare a atacului, dar a fost stins rapid, a scris Kiper pe aplicația de mesagerie Telegram.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook