Foto: DENIS BALIBOUSE / POOL / AFP

Rusia afirmă că nu vede “niciun motiv” pentru continuarea discuțiilor cu SUA și NATO, în timp ce alianța încearcă să evite o a doua invazie a Moscovei în Ucraina.

Vorbind la televiziunea rusă, ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov a reiterat că SUA și aliații resping principala cerere a Moscovei ca NATO să se angajeze să refuze aderarea Ucrainei și a altor state ex-sovietice, a relatat The Washington Post.

“Există, într-o anumită măsură, un punct mort sau o diferență de abordare”, a declarat Ryabkov.

“Nu văd motive să ne așezăm în zilele următoare, să ne adunăm din nou și să începem aceleași discuții” fără flexibilitate din partea Washingtonului, a adăugat el.

Comentariile lui Ryabkov vin la încheierea a trei zile de dialog diplomatic între SUA, aliații săi europeni și Rusia, în contextul în care Moscova a luat atitudine militară în apropiere de Ucraina.

Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea graniței sale cu Ucraina, ceea ce a stârnit temeri că Kremlinul ar putea plănui o invazie ca atunci când a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Cu toate acestea, Rusia a negat intențiile de a invada Ucraina și cere SUA și Europei schimbări vaste în materie de securitate.

Oficiali de la Washington și Moscova s-au întâlnit luni pentru a discuta cererile de securitate ale celei din urmă, urmate miercuri de o reuniune a Consiliului NATO-Rusia.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) s-a reunit joi la Viena. Se aștepta ca ambasadorul Michael Carpenter, reprezentantul permanent al SUA la OSCE, să conducă participarea Washingtonului la reuniune.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, în mod similar, reporterilor joi, că precedentele două runde de discuții au produs “nuanțe pozitive”, dar că Rusia aștepta un rezultat mai solid.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…