În cadrul Forumului Euro-Atlantic pentru reziliență desfășurat joi la București, șeful Statului Major al Armatei Române, generalul Daniel Petrescu, a atras atenția asupra activităților constante de bruiaj ale Rusiei care afectează comunicarea prin GPS a navelor comerciale din apele teritoriale ale României.

Generalul a explicat că bruiajul creează riscul unor coliziuni între nave și face vulnerabile dronele și rachetele care ar putea să nu funcționeze corespunzător.

În declarația sa, Daniel Petrescu a subliniat că nu se întrevede finalul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și că România și Europa trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul de la Moscova. “Războiul s-a întors în Europa, un război ales de Rusia, un război al supraviețuității în cazul Ucrainei și o bătălie pentru menținerea valorilor noastre, ale Vestului”, a declarat oficialul român.

De asemnea, Generalul Petrescu a declarat că infrastructura României sau navele comerciale din apele teritoriale (ale României) ar putea fi lovite din greșeală prin atacurile repetate ale Rusiei asupra porturilor ucrainene de lângă granița cu România.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook