Fosta lideră mondială Simona Halep a plecat luni spre Miami, pentru a participa la primul turneu de după încheierea suspendării de nouă luni pentru dopaj. Halep va lua startul la turneul WTA 1000 de la Miami, unde a primit un wildcard din partea organizatorilor.

Pentru Simona, participarea la Miami Open reprezintă primul pas important în revenirea în circuit, după o pauză care a început în luna septembrie a anului trecut, odată cu suspendarea dictată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Suspendarea a fost ulterior redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Sportiva a declarat că nu își pune presiune și nu are obiective clare la acest turneu. “Am ceva emoții, e normal, dar mă bucur tare mult că am șansa să mă întorc pe teren, acolo unde mă simt eu cel mai bine. Dar o să vedem cum o să fie la turneu”, a spus Halep la plecarea din aeroportul București Otopeni.

Totodată, românca a menționat că își dorește să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Pentru a se califica, Halep trebuie să joace pentru echipa de Fed Cup a României în meciul cu Ucraina. “Îmi doresc să joc la Olimpiadă, și voi face tot ceea ce trebuie ca să mă calific, însă sunt șanse minime”, a declarat ea.

Simona Halep revine astfel pe terenul de tenis, acolo unde speră să își recapete încrederea și ritmul competițional, după o lungă perioadă de pauză forțată. Miami Open va reprezenta primul pas important în reconstrucția carierei sale sportive de top.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…