Reprezentanții a trei federații sindicale din învățământ – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” – au anunțat că dascălii și personalul didactic nedidactic și auxiliar vor declanșa o grevă generală începând cu data de 22 mai.

Referendumurile interne organizate de sindicate au arătat că peste 70% dintre membri sunt în favoarea declanșării grevei generale. Federația Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET” a raportat că 73,23% dintre cei 70.000 de membri susțin declanșarea grevei generale.

Profesorii sunt nemulțumiți față de salarizarea mică din sistem și cerința ca salariile să fie indexate cu rata inflației, să li se plătească orele suplimentare, să li se acorde sporuri pentru condiții de muncă, și să se crească anual investițiile în învățământ. Aceste solicitări au fost exprimate deja în cadrul unui protest la care au participat circa 15.000 de angajați din educație pe data de 10 mai.

Nu mai putem accepta să fim umiliți, să ni se mențină un statut social care nu este pe măsura importanței acestei profesii mai mult decât nobile. (…) Dragi părinți vă cerem să ne înțelegeți că am apelat la această formă extremă de protest ca ultimă soluție pentru a-i determina pe acești guvernanți să nu ne mai ignore, să nu mai fie indiferenți și să amâne luarea unor decizii vitale nu numai pentru noi, ci pentru sistemul de învățământ și viitorul copiilor dumneavostră și al copiilor noștri, , a adăugat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Membrii de sindicat ai Federației Libere din Învățământ au anunțat că vor declanșa o grevă de avertisment în toate școlile unde există astfel de membri mâine, 17 mai, între orele 11.00 și 13.00.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook