Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat astăzi decizia coaliției de guvernare PSD-PNL de a merge cu candidați separați la funcția de primar general al Capitalei, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu. Declarațiile au fost făcute de șeful statului în timpul unei vizite în Coreea de Sud.

Întrebat despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală și nominalizarea Gabrielei Firea din partea PSD și a lui Sebastian Burduja din partea PNL, Klaus Iohannis a spus că o asemenea decizie nu este cel mai bun lucru pentru coaliție. Totuși, el consideră că cele două partide pot gestiona alegerile separat fără ca acest lucru să afecteze activitatea Guvernului.

“Cert nu este un mare succes al coaliţiei. Ca să mă exprim. Dar, în rest prefer să nu comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Ştiţi bine că discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi-noapte, din câte am înţeles, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele. Important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care apoi s-ar reflecta negativ asupra activităţii guvernului. Cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală”, a declarat Iohannis.

Președintele a subliniat că scopul principal al acestei coaliții a fost asigurarea stabilității politice și continuarea guvernării în contextul crizelor multiple.

Klaus Iohannis a precizat că nu s-a implicat în negocierile dintre PSD și PNL privind nominalizarea candidaților la Primăria București, ci a fost doar informat despre rezultatul acestora. El a menționat că nu dorește să speculeze asupra șanselor fiecărui candidat în campania electorală.

Alte știri:  Criză pe Otopeni: TAROM a anulat zece curse într-o singură zi, după ce piloții s-au declarat inapți de zbor
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…