Turcia a anunțat marți impunerea de restricții la exportul a 54 de produse către statul Israel. Motivul invocat de executivul de la Ankara a fost invazia israeliană din Fâșia Gaza din ultimele luni și continuarea încălcărilor dreptului internațional de către Tel Aviv.

Ministerul Comerțului din Turcia a transmis printr-un comunicat oficial că Israelul nu respectă deciziile Organizației Națiunilor Unite și hotărârile Curții Internaționale de Justiție privind necesitatea opririi imediate a ostilităților și asigurării accesului umanitar neîntrerupt în Gaza.

Printre produsele ale căror exporturi vor fi restricționate se numără: firele de aluminiu, oțelul, cimentul, materialele de construcții, granitul, chimicalele, pesticidele, uleiurile pentru motoare, combustibilii pentru avioane și cărămizile.

Ministrul de Externe turc Hakan Fidan a anunțat de asemenea luni că Ankara va lua măsuri împotriva Israelului, după ce acesta a refuzat acordarea accesului aerian pentru aprovizionarea umanitară din aer a populației din Gaza.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…