Marina și serviciile de informații militare ucrainene au desfășurat o “operațiune specială” în cursul nopții în care unități au debarcat în Crimeea ocupată de Rusia, a declarat joi principala direcție de informații a Ministerului Apărării (HUR).

Operațiunea ar însemna o demonstrație rară că forțele ucrainene sunt capabile să organizeze operațiuni terestre în Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o și anexat-o în 2014.

Scurte și întunecate imagini video postate alături de declarație pe Telegram au arătat o barcă cu motor de mici dimensiuni care se deplasa prin apă pe timp de noapte în apropierea unei linii de coastă.

HUR a precizat că punctul de debarcare se afla în extremitatea vestică a Crimeei, în apropierea așezărilor Olenivka și Mayak.

“Unități speciale pe o ambarcațiune au debarcat pe țărm în zona așezărilor Olenivka și Mayak”, a precizat HUR într-o declarație. Acesta a precizat că “toate obiectivele” au fost atinse și că inamicul a suferit pierderi, dar nu a identificat obiectivele. “De asemenea, steagul de stat a fluturat din nou în Crimeea ucraineană”, a precizat aceasta, fără a spune unde anume și fără a oferi detalii suplimentare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…