Președintele rus Vladimir Putin a făcut joi primele sale comentarii publice cu privire la accidentul aviatic în care ar fi murit liderul Wagner Evgheni Prigojin, spunând că acesta a fost “un om cu o soartă dificilă”.

Într-o alocuțiune televizată, el a transmis condoleanțe familiilor celor decedați și l-a descris pe Prigojin ca fiind un om de afaceri talentat.

“În primul rând, vreau să-mi exprim sincerele condoleanțe familiilor tuturor victimelor, aceasta este întotdeauna o tragedie. Într-adevăr, dacă au fost acolo, se pare… informațiile preliminare sugerează că la bord se aflau și angajați ai Wagner Group”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri cu șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD), Denis Pușilin, la Kremlin.

Deși l-a caracterizat pe Prigojin ca fiind un “om de afaceri talentat” cu o “soartă complicată”, Putin nu a declarat în niciun moment negru pe alb că fondatorul Wagner se află printre cei morți. Cu toate acestea, el a folosit timpul trecut atunci când a vorbit despre bărbatul de 62 de ani.

“Îl cunosc pe Prigojin de multă vreme, de la începutul anilor ‘90. A fost o persoană cu un destin complicat, a făcut greșeli grave în viață, dar a căutat să obțină rezultatele necesare – atât pentru el însuși, cât și în momentele în care i-am cerut acest lucru, pentru cauza comună, cum a fost în aceste ultime luni“, a spus președintele rus.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook