Rusia a lansat azi-noapte noi atacuri cu drone asupra porturilor Reni, Ismail și Chilia, de pe Dunăre. Potrivit guvernatorului regional Oleh Kiper, atacurile cu drone rusești au avariat infrastructura portuară, un siloz de cereale și clădiri administrative.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 25 dintre cele 33 de drone despre care a spus că au fost lansate de Rusia. Cele mai multe au vizat regiunea Odesa, dar unele au vizat și zona nordică Sumî, notează Reuters.

Ministrul Apărării din România a confirmat miercuri prezenţa unor resturi de dronă rusească, în localitatea Plauru din județul Tulcea. NATO a declarat că monitorizează situaţia şi rămâne în contact cu autorităţile române.

„Am observat că în ultimul timp au avut loc o serie de atacuri, motiv pentru care este important să întărim și noi măsurile de supraveghere. Vom instala mai multe puncte de observație”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr la postul de știri Antena 3 CNN.

Întrebat dacă au fost găsite bucăți din dronă, ministrul a confirmat: “Da, în această zonă am găsit bucăți care par a fi din acea dronă, așa cum s-a discutat și în spațiul public”. Bucățile vor fi expertizate pentru a se stabili proveniența lor.

Președintele Klaus Iohannis a negat inițial existența oricăror părți ale unei drone în România. “Nu a existat nicio piesă, dronă sau alt dispozitiv care să ajungă în țara noastră. Avem control deplin asupra spațiului aerian românesc”, a declarat Iohannis marți. Totuși, analiștii OSINT au confirmat că o dronă rusească a căzut în România luni, contrazicând declarațiile oficialilor români.

Ulterior, președintele Iohannis a declarat că, dacă se confirmă că elementele descoperite de Ministerul Apărării aparțin unei drone rusești, aceasta ar fi o situație inadmisibilă și „o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…