O lovitură aeriană israeliană în orașul Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza a ucis 19 membri ai aceleiași familii palestiniene. Nasser Abu Quta, în vârstă de 57 de ani, a declarat pentru Associated Press că armata israeliană a tras un foc de avertisment în apropierea casei vecinului său, indicând un atac iminent în zonă.

Abu Quta a declarat că s-a adăpostit în propria casă cu patru etaje, împreună cu zeci de membri ai familiei sale extinse, crezând că vor fi în siguranță, deoarece casa vizată se afla la aproape 100 de metri distanță. Familia s-a înghesuit la parter, pregătindu-se pentru un impact în apropiere.

Cu toate acestea, lovitura planificată nu a lovit niciodată casa vecinului. În schimb, potrivit lui Abu Quta, un explozibil a sfâșiat brusc propria sa clădire, ucigând 19 dintre rudele sale aflate înăuntru, inclusiv soția și verii săi. Cinci vecini care se adunaseră afară au fost, de asemenea, uciși în tabăra de refugiați al-Satar, dens populată.

Abu Quta insistă că în clădirea sa nu se aflau luptători palestinieni și că familia sa nu a primit niciun avertisment prealabil cu privire la un atac aerian asupra casei lor. Armata israeliană, care spune că a vizat centrele de comandă și birourile Hamas din turnurile cu mai multe etaje, nu a răspuns încă la solicitările de comentarii cu privire la acest atac specific.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook