Premierul ungar Viktor Orban a acuzat marți Statele Unite că perpetuează războiul din Ucraina prin furnizarea de arme Kievului și a declarat că ar trebui să aibă loc negocieri americano-ruse pentru a se ajunge la o încetare a focului, relatează Washington Post.

“Ucrainenii au resurse nesfârșite pentru că primesc toate acestea de la americani”, a declarat Orban la un eveniment găzduit de revista germană Cicero și de cotidianul Berliner Zeitung în timpul unei vizite în capitala germană.

Orban a declarat că președintele Biden a mers “prea departe” când a spus că președintele rus Vladimir Putin nu ar trebui să rămână la putere. “Speranța pentru pace se numește Donald Trump”, a spus premierul ungar, un aliat de lungă durată al fostului președinte american.

De la începutul războiului din Ucraina, Orban a acuzat pachetele de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei pentru creșterea prețurilor la energie și pentru economiile în declin. El a repetat marți că sancțiunile europene au fost o “catastrofă”.

Tot marți, președintele ungar Katalin Novak, care face parte din același partid ca Orban, s-a alăturat omologilor săi est-europeni în condamnarea bombardamentelor lui Putin asupra orașelor ucrainene cu o zi înainte.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram