Conform prognozei meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în următoarele săptămâni valorile termice vor fi variabile în întreaga țară.

Pentru intervalul 15-22 aprilie se anunță temperaturi ușor mai ridicate decât normal în partea de sud-est a țării. În această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivel național, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22-29 aprilie va aduce o răcire a vremii, temperaturile fiind mai coborâte decât mediile climatologice obișnuite în special în regiunile intracarpatice și în vestul țării. Ploile vor fi ușor excedentare pe întreg teritoriul.

Intervalul 29 aprilie – 6 mai se anunță cu temperaturi ușor mai ridicate decât normal în cea mai mare parte a țării, în timp ce precipitațiile vor fi local excedentare doar în sud-vest.

Ultima săptămână de prognoză, 6-13 mai, va avea valori termice apropiate de cele obișnuite pentru acea perioadă. Ploile vor fi ușor excedentare doar în jumătatea de sud-est a țării.

Astfel, după o perioadă mai rece la sfârșitul lunii aprilie, vremea se va încălzi treptat în mai, ajungând la temperaturi normale pentru acea dată. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normal, cu excepția unor regiuni din partea de sud.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…