O actualizare slab explicată a condițiilor de utilizare i-a împins pe milioane de utilizatori WhatsApp să migreze către servicii alternative precum Signal și Telegram

Exodul a fost atât de mare încât WhatsApp a fost nevoit să întârzie punerea în aplicare a noilor termeni, care erau prevăzuți pentru 8 februarie, și să deruleze o campanie de limitare a daunelor pentru a explica utilizatorilor schimbările pe care le făceau.

În primele trei săptămâni ale lunii ianuarie, Signal a câștigat 7,5 milioane de utilizatori la nivel global, conform cifrelor împărtășite de comisia pentru afaceri interne a parlamentului britanic, iar Telegram a câștigat 25 de milioane.

Niamh Sweeney, directorul de politici publice al WhatsApp pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat că se crede că exodul ar fi legat de actualizarea condițiilor de serviciu ale companiei. Ea a spus că actualizarea a fost menită să facă două lucruri: să permită un nou set de caracteristici în jurul mesajelor de afaceri și „să facă clarificări și să ofere o mai mare transparență” în legătură cu politicile preexistente ale companiei. „Nu există modificări ale partajării datelor noastre cu Facebook oriunde în lume”, a spus Sweeney.

Dar după ce postările virale – în mod ironic, răspândite pe WhatsApp – au susținut că politica de confidențialitate conferea serviciului dreptul de a citi mesajele utilizatorilor și de a preda informațiile companiei sale mamă Facebook, WhatsApp a anunțat o întârziere în implementarea noilor termeni. „Vrem să fim clari că actualizarea politicii nu afectează în niciun fel confidențialitatea mesajelor dvs. cu prietenii sau familia”, a spus WhatsApp într-o actualizare postată pe site-ul său, pe care o plătește pentru a face publicitate pe Google în căutările „WhatsApp”. Compania spune că va întârzia implementarea noii sale politici până la 15 mai.

Alte știri:  Parlamentul UE adoptă norme mai stricte privind migrația în cadrul unei reforme istorice a sistemului de azil

Amir Ghodrati, directorul de informații despre piață al App Annie, a spus că mișcarea rapidă este importantă. „Aceste tipuri de schimbări în aplicațiile de mesagerie și rețele sociale nu sunt neobișnuite. Datorită naturii aplicațiilor sociale și a modului în care funcționalitatea principală implică comunicarea cu ceilalți, creșterea lor se poate mișca adesea destul de repede, pe baza evenimentelor actuale. Am văzut o cerere în creștere în ultimii ani pentru mesaje criptate și aplicații axate pe confidențialitate. ”

Trecerea la mai multe aplicații de mesagerie axate pe confidențialitate se construise înainte de dezastrul de relații publice al WhatsApp, a spus Ghodrati. „Aplicațiile de mesagerie care oferă funcții de confidențialitate au cunoscut cea mai mare creștere a angajamentului în prima jumătate a anului 2020. Aceste aplicații au văzut în medie 30% mai mulți utilizatori activi decât alternativele. Aplicațiile precum Signal, Telegram, Wickr și WhatsApp oferă funcții de confidențialitate, de la transferul de date criptat de la capăt la cap până la ‘mesaje cu autodistrugere’ ”.

În mod ironic, în anumite privințe, WhatsApp este mai concentrat asupra confidențialității decât competitorul său Telegram. Primul aplică criptarea end-to-end – care împiedică furnizorul de servicii să poată accesa mesajele utilizatorului – în mod implicit pentru fiecare chat, cu excepția conturilor businessi.

Cu toate acestea, Telegram activează criptarea end-to-end pentru „chat-urile secrete”, o opțiune pe care utilizatorii trebuie să o selecteze activ pentru fiecare contact individual. Astfel de chat-uri „sunt destinate persoanelor care doresc mai multa securitate”, explică serviciul într-un FAQ.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Vreme rea în mai multe județe: Cod galben de ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ploi…

Oficialii americani se așteaptă ca răspunsul israelian la loviturile din Iran să fie limitat

Statele Unite consideră că răspunsul Israelului la atacul cu rachete și drone…

Drone detectate în apropierea Bazei Kogălniceanu. Anchetă militară în desfășurare

Militarii care asigurau paza la Baza Militară 57 “Mihail Kogălniceanu” din județul…

Radu Mazăre rămâne în spatele gratiilor. Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în şedinţa de miercuri, cererea de eliberare…

Radu Mazăre, la un pas de eliberare. Magistrații decid astăzi dacă îi admit cererea de eliberare condiționată

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, vrea să fie eliberat condiționat din…

Vicepreședinta SUA a cerut Ucrainei să nu atace rafinăriile rusești de petrol, dar solicitarea l-a “iritat” pe Zelenski, scrie The Washington Post

Publciația The Washington Post dezvăluie că vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, i-a…

Raport CSAT: Rusia a intensificat operațiunile de spionaj pe teritoriul României

Potrivit unui raport recent al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT),…

Războiul din Ucraina: Cel puțin 14 morți și 60 de răniți în urma unor lovituri rusești la Cernihiv

Trei rachete rusești au lovit în centrul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei…

Rusia va înregistra cea mai mare creștere economică în 2024, potrivit FMI

Potrivit celei mai recente prognoze economice mondiale publicată de Fondul Monetar Internațional…