Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta la Wimbledon și la alte turnee britanice pe iarbă, după ce All England Club și Asociația Britanică de Tenis de Câmp (LTA) au decis să anuleze interdicțiile impuse jucătorilor pentru evenimentele din acest sezon.

Pentru a putea concura, jucătorii din aceste țări vor trebui să semneze acorduri de neutralitate care le vor interzice să își exprime sprijinul pentru invazia Rusiei în Ucraina, să primească finanțare din partea statului rus sau belarus și să fie sponsorizați de organizații finanțate de guvernele lor. Cu toate acestea, jucătorilor nu li se va cere să exprime critici la adresa guvernelor lor.

ATP și WTA au permis jucătorilor ruși și belaruși să concureze ca sportivi neutri în întreaga lume, fără a le cere să semneze o declarație, dar asociațiile de tenis din Marea Britanie le-au interzis accesul la evenimentele lor, ceea ce a dus la amenzi și la amenințări de suspendare a evenimentelor de tenis britanice din aceste turnee.

LTA a reiterat faptul că decizia sa de anul trecut a fost cea corectă și a indicat amenințarea existențială a unor sancțiuni suplimentare ca motiv al deciziei.

AELTC a declarat că, în urma unor discuții extinse, au fost elaborate și clarificate măsuri viabile pentru punerea în aplicare și aplicarea declarațiilor personale ale jucătorilor, cu sprijinul deplin al guvernului și al organismelor interesate de tenis.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

A murit Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași

Costel Corduneanu, cunoscut lider al clanului Cordunenilor din Iași și fost sportiv…

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…