Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta la Wimbledon și la alte turnee britanice pe iarbă, după ce All England Club și Asociația Britanică de Tenis de Câmp (LTA) au decis să anuleze interdicțiile impuse jucătorilor pentru evenimentele din acest sezon.

Pentru a putea concura, jucătorii din aceste țări vor trebui să semneze acorduri de neutralitate care le vor interzice să își exprime sprijinul pentru invazia Rusiei în Ucraina, să primească finanțare din partea statului rus sau belarus și să fie sponsorizați de organizații finanțate de guvernele lor. Cu toate acestea, jucătorilor nu li se va cere să exprime critici la adresa guvernelor lor.

ATP și WTA au permis jucătorilor ruși și belaruși să concureze ca sportivi neutri în întreaga lume, fără a le cere să semneze o declarație, dar asociațiile de tenis din Marea Britanie le-au interzis accesul la evenimentele lor, ceea ce a dus la amenzi și la amenințări de suspendare a evenimentelor de tenis britanice din aceste turnee.

LTA a reiterat faptul că decizia sa de anul trecut a fost cea corectă și a indicat amenințarea existențială a unor sancțiuni suplimentare ca motiv al deciziei.

AELTC a declarat că, în urma unor discuții extinse, au fost elaborate și clarificate măsuri viabile pentru punerea în aplicare și aplicarea declarațiilor personale ale jucătorilor, cu sprijinul deplin al guvernului și al organismelor interesate de tenis.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Iohannis, atac dur la profesori: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Guvernul le-a dat tot ce au vrut

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm decizia liderilor sindicali de a continua…

Zelenski: Ucraina va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a ajuta Moldova să își atingă obiectivul de aderare la UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat sprijinul pentru aspirațiile Moldovei vecine de…

Regele Charles al III-lea vine astăzi în România pentru o vizită privată de cinci zile

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va sosi astăzi în România…