Consilierii locali USR PLUS și PSD au respins, joi, 30 septembrie, proiectul primarului Vergil Chițac privind majorarea prețul gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei.

Proiectul a fost respins cu 11 voturi pentru, 8 împotrivă și 7 abțineri.

După respingerea proiectului de către Consiliul Local, primarul Chițac a declarat că termoficarea din Constanța “va intra în faliment”.

„E un populism iresponsabil. Consider că în Consiliul Local majoritatea nu mai există. În condițiile acestea, CET-ul va intra în faliment“, a declarat Vergil Chițac.

Într-o declarație făcută pe Facebook, primarul Constanței, Vergil Chițac, spunea că majorarea gigacaloriei vine ca urmare a pierderilor din rețea, care ar fi fost ascunse în trecut. De asemeana, acesta a invocat și viitoarele “investiții pentru schimbarea sistemului de conducte pentru termoficare, vechi de zeci de ani” .

Dragi constănțeni, vă invit să lămurim problema termoficării din Constanța. În ședința Consiliului Local de mâine, voi cere consilierilor să accepte creșterea subvenției pentru prețul gigacaloriei. Trebuie să subliniez că ne referim la prețul real pe care îl vom plăti la gigacalorie, dat fiind că, până acum, pierderile din rețea au fost ascunse. Cu alte cuvinte, ne asumăm realitatea pe care prețurile din anii trecuți nu o exprimau și am inclus pierderile ce până în acest moment au fost mascate. Rolul nostru este de a proteja orașul și locuitorii acestuia, nu de a le periclita siguranța în vreun fel. Și vă asigur că fix asta facem și de această dată și procedăm întocmai. Așadar, investim în viitorul orașului și în confortul dumneavoastră: creștem subvenția pentru prețul la gigacalorie la un nivel fără precedent în Constanța și, mai mult, demarăm procedurile pentru schimbarea sistemului de conducte pentru termoficare, vechi de zeci de ani. Odată cu atingerea acestor investiții, automat vor scădea și prețurile pentru populație, a declarat primarul Constanței, Vergil Chțac.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.