Caricaturi ale profetului Mahomed au fost proiectate pe clădirile guvernamentale din Franța ca parte a unui tribut adus profesorului de istorie Samuel Paty, care a fost ucis de un terorist islamist săptămâna trecută.

Imaginile controversate din ziarul satiric francez Charlie Hebdo au fost afișate miercuri seara timp de câteva ore pe primăriile din Montpellier și Toulouse, în urma unui memorial oficial la care au participat familia Paty și președintele Emmanuel Macron la Paris.

Paty a fost decapitat în timp ce mergea acasă vineri seara, la doar câteva zile după ce a arătat caricaturile lui Mohammad ale lui Charlie Hebdo elevilor dintr-o clasă despre libertatea de exprimare.

Într-un tribut adus profesorului ucis, Macron l-a descris ca un „erou liniștit” care „a întruchipat” valorile Republicii Franceze. Președintele i-a acordat post mortem Legiunea de Onoare, cea mai înaltă onoare civilă din Franța.

„A fost ucis tocmai pentru că a întrupat Republica. A fost ucis pentru că islamiștii vor viitorul nostru ”, a spus Macron.

Vineri, Samuel Paty a devenit fața Republicii, a dorinței noastre de a sparge voința teroriștilor … și de a trăi ca o comunitate de cetățeni liberi în țara noastră “.

Atacul asupra lui Paty este al doilea incident terorist din capitală de când luna trecută a început un proces împotriva presupușilor complici ai crimelor din 2015 care au avut loc la birourile lui Charlie Hebdo din Paris.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…