Caricaturi ale profetului Mahomed au fost proiectate pe clădirile guvernamentale din Franța ca parte a unui tribut adus profesorului de istorie Samuel Paty, care a fost ucis de un terorist islamist săptămâna trecută.

Imaginile controversate din ziarul satiric francez Charlie Hebdo au fost afișate miercuri seara timp de câteva ore pe primăriile din Montpellier și Toulouse, în urma unui memorial oficial la care au participat familia Paty și președintele Emmanuel Macron la Paris.

Paty a fost decapitat în timp ce mergea acasă vineri seara, la doar câteva zile după ce a arătat caricaturile lui Mohammad ale lui Charlie Hebdo elevilor dintr-o clasă despre libertatea de exprimare.

Într-un tribut adus profesorului ucis, Macron l-a descris ca un „erou liniștit” care „a întruchipat” valorile Republicii Franceze. Președintele i-a acordat post mortem Legiunea de Onoare, cea mai înaltă onoare civilă din Franța.

„A fost ucis tocmai pentru că a întrupat Republica. A fost ucis pentru că islamiștii vor viitorul nostru ”, a spus Macron.

Vineri, Samuel Paty a devenit fața Republicii, a dorinței noastre de a sparge voința teroriștilor … și de a trăi ca o comunitate de cetățeni liberi în țara noastră “.

Atacul asupra lui Paty este al doilea incident terorist din capitală de când luna trecută a început un proces împotriva presupușilor complici ai crimelor din 2015 care au avut loc la birourile lui Charlie Hebdo din Paris.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Regele Charles îl evacuează pe prințul Andrew din Palatul Buckingham

Prințul Andrew, căruia regina Elisabeta a II-a i-a retras onorurile regale și…

Liderul de rang înalt al ISIS, Bilal-al-Sudani, ucis într-o operațiune militară americană în Somalia

Administrația Biden a anunțat că forțele de operațiuni speciale americane au ucis…

Ucraina a doborât 47 din 55 de rachete rusești lansate în ultimele atacuri, afirmă comandantul-șef al forțelor ucrainene

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete trase…

SUA etichetează Grupul Wagner, susținut de Rusia, drept organizație criminală transnațională și impune noi sancțiuni

Statele Unite au impus noi sancțiuni grupului de mercenari Wagner, susținut de…

Ungaria se va opune prin veto sancțiunilor UE împotriva Rusiei privind energia nucleară

Ungaria se va opune prin veto oricăror sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva…

AIEA anunță explozii în apropierea centralei nucleare din Zaporojie

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a raportat explozii în apropierea centralei…