Caricaturi ale profetului Mahomed au fost proiectate pe clădirile guvernamentale din Franța ca parte a unui tribut adus profesorului de istorie Samuel Paty, care a fost ucis de un terorist islamist săptămâna trecută.

Imaginile controversate din ziarul satiric francez Charlie Hebdo au fost afișate miercuri seara timp de câteva ore pe primăriile din Montpellier și Toulouse, în urma unui memorial oficial la care au participat familia Paty și președintele Emmanuel Macron la Paris.

Paty a fost decapitat în timp ce mergea acasă vineri seara, la doar câteva zile după ce a arătat caricaturile lui Mohammad ale lui Charlie Hebdo elevilor dintr-o clasă despre libertatea de exprimare.

Într-un tribut adus profesorului ucis, Macron l-a descris ca un „erou liniștit” care „a întruchipat” valorile Republicii Franceze. Președintele i-a acordat post mortem Legiunea de Onoare, cea mai înaltă onoare civilă din Franța.

„A fost ucis tocmai pentru că a întrupat Republica. A fost ucis pentru că islamiștii vor viitorul nostru ”, a spus Macron.

Vineri, Samuel Paty a devenit fața Republicii, a dorinței noastre de a sparge voința teroriștilor … și de a trăi ca o comunitate de cetățeni liberi în țara noastră “.

Atacul asupra lui Paty este al doilea incident terorist din capitală de când luna trecută a început un proces împotriva presupușilor complici ai crimelor din 2015 care au avut loc la birourile lui Charlie Hebdo din Paris.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Xi Jinping acuză SUA că încearcă să îl păcălească să invadeze Taiwanul

Președintele chinez Xi Jinping a acuzat Statele Unite că încearcă să-l păcălească…

Jocurile Olimpice de vară, o amenințare pentru sănătatea sportivilor din cauza căldurii extreme

Sportivii și oamenii de știință atrag atenția asupra riscurilor reprezentate de căldura…

China deschide o anchetă anti-dumping împotriva importurilor de carne de porc din Uniunea Europeană

China a deschis o investigație anti-dumping cu privire la importurile de carne…

Putin efectuează o vizită “prietenoasă” în Coreea de Nord

Președintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită istorică în Coreea de…