Caricaturi ale profetului Mahomed au fost proiectate pe clădirile guvernamentale din Franța ca parte a unui tribut adus profesorului de istorie Samuel Paty, care a fost ucis de un terorist islamist săptămâna trecută.

Imaginile controversate din ziarul satiric francez Charlie Hebdo au fost afișate miercuri seara timp de câteva ore pe primăriile din Montpellier și Toulouse, în urma unui memorial oficial la care au participat familia Paty și președintele Emmanuel Macron la Paris.

Paty a fost decapitat în timp ce mergea acasă vineri seara, la doar câteva zile după ce a arătat caricaturile lui Mohammad ale lui Charlie Hebdo elevilor dintr-o clasă despre libertatea de exprimare.

Într-un tribut adus profesorului ucis, Macron l-a descris ca un „erou liniștit” care „a întruchipat” valorile Republicii Franceze. Președintele i-a acordat post mortem Legiunea de Onoare, cea mai înaltă onoare civilă din Franța.

„A fost ucis tocmai pentru că a întrupat Republica. A fost ucis pentru că islamiștii vor viitorul nostru ”, a spus Macron.

Vineri, Samuel Paty a devenit fața Republicii, a dorinței noastre de a sparge voința teroriștilor … și de a trăi ca o comunitate de cetățeni liberi în țara noastră “.

Atacul asupra lui Paty este al doilea incident terorist din capitală de când luna trecută a început un proces împotriva presupușilor complici ai crimelor din 2015 care au avut loc la birourile lui Charlie Hebdo din Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…