În orașul Năvodari imposibilul devine posibil și invers. Aici, primarul PSD Florin Chelaru, devenit celebru în toată țara pentru fuga din fața camerelor de luat vederi de fiecare dată când televiziunile prezintă derapajul și masacrul urbanistic din stațiunea Mamaia Nord, și-a creat un adevărat stat condus după ureche, după propriile lui reguli, legea fiind facultativă pentru el și apropiații lui.

Și cum “chelului tichie de mărgăritar îi trebuie”, uite că am trăit să o vedem și pe asta. După ce s-au scuipat în campanie și au folosit sloganuri gen “Fară penali în funcții publice”, partidul lui “Petrov”- PMP și PSD și-au dat mâna și au numit la digitalizare un condmanat penal pentru mai multe infracțiuni informatice.

Este vorba despre consilierul local Valentin Vulpe, condamnat penal în 2015 pentru “constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată privind comerțul electronic și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuat”, așa cum reiese din încheierea de ședință a Tribunalului Galați din data de 14.04.2015, în dosarul numărul 2437/121/2014.

Valentin Vulpe alaturi de seful lui de partid Dumitrascu Costel Aurelian si doamna Broasca Luminita, sef serviciu taxe si impozite locale Navodari / Foto: Facebook

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Valentin Vulpe, împreună cu alți doi inculpați, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop crearea de pagini web falsificate a unor instituţii financiar-bancare, crearea şi procurarea de baze de date conţinând datele de autentificare a utilizatorilor unor servere din străinătate, trimiterea de mesaje tip „spam” către diverse persoane, cu scopul de obţinere a datelor personale şi cele ale conturilor bancare ale unor clienţi şi ulterior realizarea de tranzacţii financiare neautorizate constând în retragerea de sume de bani din aceste conturi şi însuşirea lor în interes personal.

Procurorii au stabilit că Valentin Vulpe este cel care a facilitat accesul membrilor grupării pe diverse servere unde au fost încărcate site-urile web clonate ale instituţiilor financiar – bancare, prin folosirea unor programe informatice specifice ce speculau breşele de securitate ale serverelor, fiind cel care deţinea în cadrul grupului cele mai multe cunoştinţe în operarea sistemelor informatice.

Prins cu ajutorul Serviciului secret al SUA

În cursul urmăririi penale au fost obţinute, prin intermediul Biroul Bucureşti al U.S. Secret Service (organ jurisdicţional cu atribuţii exclusive în investigarea falsurilor de monedă şi infracţiunilor informatice), ce funcţionează în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americi în România, relaţii de la serviciul de transfer monetar Western Union cu privire la transferurile monetare efectuate de membrii grupului infracţional.

Astfel, în ceea ce priveşte transferurile monetare efectuate de Vulpe Valentin, respectiv sumele trimise şi respectiv primite de acesta prin intermediul serviciului de transfer susmenţionat, în perioada 2005 – 2009, s-a stabilit că în perioada susmenţionată Vulpe a primit numeroase sume de bani prin intermediul serviciului de transfer monetar Western Union de la cetăţeni străini, stabilindu-se că a fost beneficiarul unui număr de astfel de 75 transferuri de bani însumând echivalentul a 12.911,96 USD (din care 29 transferuri de bani însumând 5412,21 USD în perioada în care au fost săvârşite infracţiunile din prezenta cauză, respectiv vara 2006 – septembrie 2007). Aceste sume de bani au fost trimise din diferite ţări de pe întreg globul (Statele Unite, Benin, Marea Britanie, Coasta de Fildeş, Italia, Republica Moldova şi ridicate de inculpat din orașul Năvodari.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea lui Valentin Vulpe, dar acesta a refuzat să comenteze informațiile.

Navodărenii ar trebui să aibă grijă unde și cum își folosesc cardul și datele personale.

Articol de Cristian Bucura.

Alte articole

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…