Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu renunţă la niciunul dintre ministerele pe care le are în prezent, afirmând că nu este posibil ca UDMR să fie doar un element de decor, într-un guvern. ”Nu este posibil să stăm noi cu pantalonii daţi jos, până la genunchi, şi să aşteptăm poştaşul zâmbind în fiecare lună”, a spus liderul UDMR.

Întrebat, vineri, dacă UDMR ar rămâne la guvernare în cazul în care rămâne fără cele trei portofolii cerute, Kelemen Hunor a declarat că nu va acceptă că partidul pe care îl conduce să fie element de decor într-un guvern.

Orice este posibil. Un singur lucru nu este posibil și nu va fi posibil: UDMR să fie element de decor într-un guvern. Să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul zâmbind în fiecare luna“, a declarat președintele UDMR.

Potrivit unor surse politice, în cadrul negocierilor, PNL ar fi cerut Ministerul Dezvoltării, care este deținut în prezent de UDMR.

“Nu renunțăm la Ministerul Dezvoltării, această afirmație este destul de corectă. Putem și noi conduce guvernul cinci luni de zile, putem conduce și Ministerul de Interne. Vom vedea după finalizarea discuțiilor dacă rămânem în coaliție”, a declarat Kelemen.

Întrebat despre ce va face PSD dacă UDMR iese din coaliție, Marcel Ciolacu a afirmat că automat va ieși și PSD.

“Noi, PSD, am pornit în aceste negocieri pentru o coaliția PSD – PNL – UDMR și minorități. Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creiona altă coaliție. Logic, înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PNL – PSD. Dacă UDMR iese acum din coaliție, automat va ieși și PSD”, a declarat Marcel Ciolacu,

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…