Datele timpurii din Africa de Sud cu privire la noua variantă de coronavirus Omicron sunt „încurajatoare”, a spus directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci.

Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune dacă Omicron provoacă doar o infecție ușoară, a declarat Fauci pentru CNN.

Fauci a spus că „până acum” nu pare să existe un „grad mare de severitate” pentru varianta Omicron, care are un număr mare de mutații în partea virusului care se atașează la celulele umane.

„Trebuie să fim atenți înainte de a decide dacă este mai puțin grav” decât Delta, a spus Fauci. Varianta Delta extrem de infecțioasă, care în sine are mutații care o ajută să evite răspunsul imun, este cea mai comună variantă în acest moment.

„Până acum, semnalele sunt puțin încurajatoare” în ceea ce privește severitatea lui Omicron, a spus Fauci, adăugând că Omicron devine „în mod clar” cea mai comună variantă în Africa de Sud – țara care a tras un semnal de alarmă în urmă cu mai puțin de două săptămâni și unde noua variantă se răspândește rapid.

Numărul mediu de noi cazuri zilnice de COVID-19 la un milion în Africa de Sud a crescut de peste 17 ori de la 22 noiembrie, la 167 duminică, arată datele de la Universitatea Oxford.

Sâmbătă, 3.255 de sud-africani au fost internați în spital cu COVID-19, potrivit cifrelor oficiale. Au fost 16.366 de cazuri noi de COVID-19 în acea zi, au arătat datele.

Experții din întreaga lume încă se întrec pentru a determina dacă mutațiile neobișnuite ale lui Omicron fac virusul mai mortal sau mai infecțios decât Delta și dacă poate evita vaccinurile.

Dr. Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic COVID-19 la Organizația Mondială a Sănătății și medic american în boli infecțioase, a declarat pentru Face the Nation că rapoartele inițiale sugerau că varianta Omicron provoacă o boală mai „ușoară” decât Delta, dar este prea devreme pentru a spune pentru că poate dura săptămâni pentru ca oamenii să treacă prin cursul complet al infecției.

Kerkhove a avertizat că, chiar dacă COVID-19 cauzat de Omicron a fost ușor, este important să „acționăm rapid acum” și să luăm măsuri pentru a-i controla răspândirea. „Mai multe cazuri pot însemna mai multe spitalizări. Mai multe spitalizări pot însemna mai multe decese. Nu vrem să vedem asta pe lângă o situație deja diferită, cu Delta care circulă la nivel global”, a spus ea.

Fauci a spus că 99,9% dintre cazurile noi de COVID-19 din SUA au fost cauzate de Delta. Cincisprezece state americane au detectat Omicron, a spus el.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Președintele ucrainean îi reproșează lui Biden comentariile despre invazia rusă: ‘Nu există incursiuni minore’

În timpul unei conferințe de presă de aproape două ore la Casa…

Senatorul USR Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de ani

Senatorul Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de…

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria

Ministerul rus de Externe solicită ca NATO să retragă trupele străine, armele…

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra s-a întors din drum după ce un pasager a refuzat să poarte mască de protecție

Un zbor American Airlines de la Miami la Londra s-a întors în…

Serghei Lavrov: Rusia așteaptă răspunsuri scrise din partea Washingtonului, săptămâna viitoare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, după discuțiile cu…