Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de a dezvolta o mașină electrică cu capacități de autoconducere, potrivit unor informații apărute marți.

Bloomberg a relatat pentru prima dată că directorii Apple au făcut marți anunțul la nivel intern și că o parte dintre angajații din diviza auto vor fi mutați în alte părți ale companiei, în special în divizia de inteligență artificială a Apple. Alți lucrători vor fi probabil concediați.

Efortul, denumit Project Titan, a fost zvonit de ani de zile, rapoartele variind de la un vehicul complet autonom, marca Apple, fără volan, până la o mașină mai convențională cu caracteristici limitate de autoconducere. Apple ar fi sperat, la un moment dat, că acest vehicul ar putea concura cu Tesla, și să se vândă cu aproximativ 100.000 de dolari bucata.

Dar proiectul a fost afectat de obstacole tehnologice, numeroase întârzieri și o piață mai slabă pentru mașini electrice.

Bloomberg a raportat în 2021 că Apple spera să lanseze vehiculul până în 2025; în 2022, s-a raportat că efortul a fost redus și că data țintă a fost împinsă până în 2026.

În total, Apple a cheltuit aproximativ un deceniu și miliarde de dolari pentru acest proiect. Dar, în cele din urmă, acesta a fost considerat prea scump și puțin probabil să producă marjele mari de profit de care Apple se bucură cu celelalte produse ale sale.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook