Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi atenționări Cod Galben și Cod Portocaliu de intensificări ale vântului pentru data de 2 aprilie.

Conform comunicatului, începând cu ora 08:00, vântul va prezenta intensificări susținute în toată țara, cu viteze în general de 55-65 km/h, izolat chiar de 70-80 km/h.

De asemenea, s-a emis și cod portocaliu de vânt pentru mai multe județe din nord-vestul, centrul și nord-estul țării, precum și zona Capitalei. Aici, vitezele medie ale vântului vor atinge 80-85 km/h, iar la munte rafalele pot depăși 120 km/h.

Zonele vizate de intensificări ale vântului cu viteze ce pot depăși 80-85 km/h sunt județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani. De asemenea, după-amiază se vor înregistra rafale puternice și în Teleorman, Giurgiu, Ilfov, București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și în zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Meteorologii mai avertizează asupra precipitațiilor mixte în zonele montane de peste 1600m, cu posibile acumulări de 10-20 l/mp în Munții Apuseni și Carpații Orientali.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…