Premierul Quebecului, François Legault, a declarat marți că provincia va impune o taxă de sănătate pentru locuitorii care refuză să primească prima doză de vaccin COVID-19 în următoarele săptămâni.

“Căutăm o contribuție de sănătate pentru adulții care refuză să fie vaccinați din motive nemedicale”, a declarat Legault într-o conferință de presă, în care a anunțat, de asemenea, un director interimar de sănătate publică pentru a-l înlocui pe doctorul Horacio Arruda.

Arruda și-a prezentat luni seară scrisoarea de demisie, arătând criticile publice la adresa recentelor măsuri de sănătate. Quebecul a impus o stare de asediu pe timpul nopții înainte de Revelion, fiind a doua oară când a făcut acest lucru pe parcursul pandemiei.

Legault nu a precizat când va intra în vigoare plata sau cât va costa, dar a spus că dorește ca aceasta să fie suficient de semnificativă pentru a acționa ca un stimulent pentru a se vaccina – mai mult de 50 sau 100 de dolari, a adăugat el. Legault a spus că detaliile vor fi dezvăluite “în următoarele săptămâni”.

El a spus că această contribuție ar putea fi inclusă în declarațiile fiscale provinciale ale oamenilor, dar nu a spus dacă va fi în cele pentru 2021, care trebuie depuse până la 30 aprilie 2022.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…