Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și premierul României, a anunțat că este dispus să-și depună mandatul dacă Partidul Național Liberal (PNL) nu susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului. Ciolacu a făcut această declarație într-un interviu acordat postului de televiziune Aleph News.

Ciolacu a subliniat importanța înțelegerii situației și a mizei momentului pentru PNL. El a afirmat că este pregătit să-și pună mandatul pe masă și să meargă la alegeri dacă liberalii nu înțeleg gravitatea situației. Cu toate că este conștient de riscul de a pierde unele voturi, Ciolacu a menționat că este hotărât să facă ceea ce consideră corect pentru România. El a subliniat faptul că țara nu-și mai poate permite să rămână în această situație și că aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este un obiectiv pe care nu îl poate neglija.

Marcel Ciolacu a menționat că una dintre cele mai mari provocări este realizarea acestor corecții fără a majora TVA-ul. Premierul a explicat că pachetul fiscal propus nu va include impozite noi, ci eliminarea facilităților fiscale existente, cum ar fi scutirile de taxe, impozite și contribuții de sănătate. Totodată, el a menționat că se ia în considerare o posibilă creștere a accizelor la tutun și a redevențelor.

Contextul în care a fost făcută această declarație se referă la deficitul bugetar estimat pentru acest an, care este mult peste ținta asumată anterior. Marcel Ciolacu a avertizat că România riscă să piardă fondurile europene dacă nu adoptă măsuri urgente pentru a reduce deficitul. El intenționează să meargă la Comisia Europeană pentru a negocia o flexibilizare a deficitului bugetar.

Premierul a recunoscut și o eroare în construcția bugetului pentru anul viitor, menționând că estimările privind creșterea veniturilor la buget au fost supraevaluate. Acest lucru se datorează scăderii consumului și a producției industriale. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu și-a asumat responsabilitatea pentru această eroare și a promis să ia măsuri pentru a corecta situația.

Alte știri:  Victorie la limită în alegerile locale din Costinești
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Accident în lanț pe Șoseaua Mangaliei din Constanța

Un grav accident rutier s-a produs vineri dimineață în jurul orei 8:00…

Incendiu de vegetație în Poarta Albă: 242 de salvatori au luptat 7 ore pentru a stăpâni flăcările

Un incendiu de vegetație de proporții a pus la grea încercare echipele…

Un pilot rus, șocat de atacul asupra spitalului de copii din Kiev, și-a trădat colegii și a furnizat informații cruciale Ucrainei

Un pilot rus, mișcat de atacul cu rachete asupra Spitalului de Copii…

CFR reduce viteza trenurilor în acest weekend din cauza caniculei extreme

În acest weekend, traficul feroviar din România va fi afectat de temperaturile…

Elev condamnat la 7 ani de detenție pentru înjunghierea profesoarei de japoneză

Tribunalul București a pronunțat joi, 11 iulie, sentința în cazul elevului care…

Biden l-a numit pe Zelenski – “președintele Putin”, iar pe Karmala Harris – “vicepreședintele Trump”: Summitul NATO, umbrit de gafele președintelui american

Președintele american Joe Biden se confruntă cu o presiune tot mai mare…

România, Bulgaria și Grecia fac progrese în crearea unui coridor militar

Într-o mișcare strategică importantă, miniștrii apărării din România, Bulgaria și Grecia au…