Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și premierul României, a anunțat că este dispus să-și depună mandatul dacă Partidul Național Liberal (PNL) nu susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului. Ciolacu a făcut această declarație într-un interviu acordat postului de televiziune Aleph News.

Ciolacu a subliniat importanța înțelegerii situației și a mizei momentului pentru PNL. El a afirmat că este pregătit să-și pună mandatul pe masă și să meargă la alegeri dacă liberalii nu înțeleg gravitatea situației. Cu toate că este conștient de riscul de a pierde unele voturi, Ciolacu a menționat că este hotărât să facă ceea ce consideră corect pentru România. El a subliniat faptul că țara nu-și mai poate permite să rămână în această situație și că aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este un obiectiv pe care nu îl poate neglija.

Marcel Ciolacu a menționat că una dintre cele mai mari provocări este realizarea acestor corecții fără a majora TVA-ul. Premierul a explicat că pachetul fiscal propus nu va include impozite noi, ci eliminarea facilităților fiscale existente, cum ar fi scutirile de taxe, impozite și contribuții de sănătate. Totodată, el a menționat că se ia în considerare o posibilă creștere a accizelor la tutun și a redevențelor.

Contextul în care a fost făcută această declarație se referă la deficitul bugetar estimat pentru acest an, care este mult peste ținta asumată anterior. Marcel Ciolacu a avertizat că România riscă să piardă fondurile europene dacă nu adoptă măsuri urgente pentru a reduce deficitul. El intenționează să meargă la Comisia Europeană pentru a negocia o flexibilizare a deficitului bugetar.

Premierul a recunoscut și o eroare în construcția bugetului pentru anul viitor, menționând că estimările privind creșterea veniturilor la buget au fost supraevaluate. Acest lucru se datorează scăderii consumului și a producției industriale. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu și-a asumat responsabilitatea pentru această eroare și a promis să ia măsuri pentru a corecta situația.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…