City Insurance, liderul pieței de asigurări din România, cu peste 4 milioane de asigurați, este la un pas de faliment după ce a ratat termenul de majorare a capitalului.

City Insurance avea termen data de 3 septembrie pentru a capitaliza compania cu echivalentul a 150 de milioane de euro pentru a evita falimentul. Asta după ce, printr-o decizie a ASF din 4 iunie, City Insurance a fost trecută sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), companiei fiindu-i impus un aport de minimum 148 de milioane de euro la capital, necesar pentru a reface indicatorul de solvabilitate minimă (MCR).

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF ) anunță că în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV.

În consecință, ASF va merge mai departe cu analiza și va lua deciziile care se impun, cel mai probabil falimentul.

Un comunicat de presă transmis de ASF precizează următoarele:

„Până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”.

Cu sediul central in Bucuresti, CITY Insurance este liderul pietei de asigurari din Romania, cu o cotă de piață de 20% din total. Cu active totale de peste 700 de milioane de euro si prime brute subscrise de circa 500 de milioane de euro, CITY Insurance are in acest moment mai mult de 4 milioane de asigurați, potrivit 1asig.ro


Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…