Coreea de Nord a lansat vineri o rachetă balistică spre mare, au declarat oficialii de la Seul, în timp ce rivalul său, Coreea de Sud, încheia un exercițiu militar anual pe care Nordul îl consideră o repetiție de invazie.

Ultimul tir de rachetă vine la patru zile după ce Coreea de Nord și Coreea de Sud au făcut un schimb de focuri de avertisment în largul coastei de vest.

Lansarea are loc pe fondul avertismentelor că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea fi aproape de a efectua un alt test nuclear.

SUA, Coreea de Sud și Japonia au avertizat că un răspuns fără precedent ar fi justificat dacă Coreea de Nord va efectua un al șaptelea test cu o armă nucleară.

De la sfârșitul lunii septembrie, Coreea de Nord a lansat un tir de rachete spre mare în ceea ce a numit teste simulate ale unor sisteme de arme nucleare tactice concepute pentru a ataca ținte sud-coreene și americane. Coreea de Nord susține că activitățile sale de testare au fost menite să lanseze un avertisment pe fondul unei serii de exerciții militare între Coreea de Sud și SUA. Dar unii experți spun că Phenianul a folosit, de asemenea, exercițiile rivalilor săi ca o șansă de a testa noi sisteme de arme, de a-și spori capacitatea nucleară și de a-și spori influența în viitoarele negocieri cu Washington și Seul.

Tongchon, locul unde au fost făcute lansările de vineri ale Nordului, se află la aproximativ 60 de kilometri de granița intercoreeană. Zona a fost aparent mai aproape de Coreea de Sud decât orice alt loc de lansare de rachete pe care Coreea de Nord l-a folosit până acum în acest an.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…