De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 10.150 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 189 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 595 de persoane internate, dintre care 576 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.846 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 2.002 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel:

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 126 ocupate, capacitate suplimentată)

Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 83 ocupate)

Spitalul Municipal Medgidia (150 – 135 ocupate)

Spitalul Municipal Mangalia (107 – 87 ocupate)

Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 123 ocupate, capacitate suplimentată)

Secția Exterioară Agigea (74 – 41 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 915 teste RT-PCR.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 133 de cadre didactice, 236 de elevi, 72 de studenți și 37 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 570 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (139), asistenți medicali (240) și personal auxiliar (191)

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 348 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 88.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 153 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 13 noiembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.438 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Sura : Prefectura Constanta

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram